Login

Bekkenklachten komen veelvuldig voor, onder andere tijdens en als gevolg van een zwangerschap, maar ook door overbelasting in het dagelijks leven en kunnen zeer heftig zijn. De pijn rondom het bekken ontstaat meestal door dysbalans en overbelasting door onjuist gebruik van de spieren.  De pijnklachten belemmeren in het uitvoeren van de gewone dagelijkse dingen. Tijdens het onderzoek bekijken we de stand van het bekken in relatie met benen en wervelkolom en door gerichte oefeningen wordt deze stand zo nodig gecorrigeerd.  Ook leer je hoe je de pijn positief kunt beïnvloeden door je bekken te stabiliseren of juist te ontspannen en door je lichaam te ondersteunen met sterke spieren rondom het bekken. Je leert met de klacht om te gaan, hoe je je conditie weer op kunt bouwen en hoe je je dagelijkse activiteiten weer op kunt pakken.
Een gecertificeerd bekkenoefentherapeut kan hulp bieden bij:

• Moeite met het ophouden van ontlasting en/of obstipatie
• Ongewenst urineverliesLogo Bekkentherapie
• Een verzakking
• Bekkenklachten rondom de zwangerschap of na de zwangerschap
• Lage rug en bekkenklachten.
• Si- problematiek / Si- blokkade.

Kwaliteit en deskundigheid gegarandeerd.
Myrke Ritskes heeft zich in 2013 gespecialiseerd tot bekkenoefentherapeut. Een gecertificeerd bekkenoefentherapeut heeft na zijn basisstudie als oefentherapeut een post-hbo opleiding gevolgd speciaal gericht op het onderzoek en de behandeling van cliënten/patiënten met deze problematiek.

De opleiding heeft het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (St ADAP).
Voor meer informatie zie website

 

 

 

KP_Logo

 

 
 

 

Oefentherapie
Mensendieck praktijk

Heemstede, Bennebroek en Bloemendaal

Bekkenoefentherapie

ONTSPANNEN BEWEGEN

Bookmark and Share  

Facebook