Login

Bekkenoefentherapie

Pijnklachten in het bekkengebied kunnen ontstaan tijdens of na een zwangerschap, te zware handelingen, een val, maar ook door langdurig een verkeerde houding aan te nemen. De klachten kunnen zich bevinden in het gebied van de lage rug, het stuitje, billen, liezen, het schaambeen, in het gebied rond de geslachtsorganen en het gebied rondom de heupen. Soms is ook de bekkenbodemfunctie verstoord, wat invloed kan hebben op het plassen, de ontlasting en geslachtsgemeenschap. 

Wat doet de bekkenoefentherapeut?
Bekkenoefentherapeuten hebben gerichte scholing en ervaring op het gebied van bekken- en bekkenbodemproblematiek. De bekkenoefentherapeut kan door vraagstelling en onderzoek vaststellen waardoor de klachten ontstaan. Door gerichte oefeningen wordt een betere stand van heup/bekken/onderrug verkregen.
Stabiliserende oefeningen zorgen voor een blijvend resultaat. Het goed functioneren van de bekkenbodemspieren wordt, indien nodig, in de behandeling betrokken. Daarnaast is het essentieel inzicht te krijgen in houding en beweging in het dagelijks leven om de belasting in het bekkengebied te verbeteren.

 

De bekkenoefentherapeut kan hulp bieden bij de volgende klachten: 

  • Moeite met het ophouden van ontlasting en/of obstipatie
  • Ongewenst urineverlies en LUTS klachten
  • Logo Bekkentherapie Een verzakking van de blaas of baarmoeder
  • Bekkenklachten rondom de zwangerschap of na de zwangerschap
  • Lage rug- en bekkenklachten
  • Si- problematiek / Si- blokkade
  • Pijn bij het plassen  
  • Niet goed kunnen plassen
  • Pijn bij geslachtsgemeenschap

Kwaliteit en deskundigheid gegarandeerd.
Myrke Ritskes heeft zich in 2013 gespecialiseerd tot bekkenoefentherapeut. Een gecertificeerd bekkenoefentherapeut heeft na zijn of haar basisstudie als oefentherapeut een post-hbo opleiding gevolgd speciaal gericht op het onderzoek en de behandeling van cliënten/patiënten met deze problematiek.

De opleiding heeft het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (St ADAP).
Voor meer informatie zie website

 

 

 

KP_Logo

 

 
 

 

Oefentherapie
Mensendieck praktijk

Heemstede, Bennebroek en Bloemendaal

Bekkenoefentherapie

ONTSPANNEN BEWEGEN

Facebook